Educació

estrangera


A Àsia podem afirmar que la educació és molt rígida. Entre els països més afavorits trobem en primer lloc al Japó, amb obligatorietat de l’ensenyament primari de sis anys, i secundària de tres anys, amb predomini de l’escola pública (encara que hi ha gran aportació del sector privat sobretot en el nivell superior).
Després ve el batxillerat de tres anys, que si bé no és obligatori és triat per quasi tots els adolescents per a continuar la seua formació que acabara en els estudis superiors.

L’anàlisi, basat en els resultats en les proves PISA de Matemàtiques i Ciències de 76 països, col·loca a 5 països asiàtics com els millors proveïdors d’Educació de l’organització internacional, amb Singapur al capdavant, seguit per Hong Kong, Corea del Sud, el Japó i Taiwan. En l’extrem oposat del rànquing se situen Oman, el Marroc, Hondures, Sud-àfrica i Ghana.

A la Xina, també l’ensenyament obligatori és de 9 anys, però els adolescents accedeixen als cicles superiors arribant un 20% a la universitat.

Com a contrapartida, el Pakistan i l’Afganistan pateixen un alt grau d’analfabetisme, sent major en les dones i en les zones rurals, i els xiquets que comencen el col·legi, rares vegades passen del quart grau.

Close Menu